Het weer: het wordt droger!

Na de doortocht van een actieve storing ontstaan in een onstabiele luchtmassa nog enkele buien. De volgende dagen stijgt de luchtdruk en wordt het stilaan droog. Het is echter fris voor de tijd van het jaar, maar later kiest de wind voor het zuiden en kan ook het kwik hoger uitkomen.
Vandaag staan wolken en regen op het programma in de ochtend en voormiddag. Na de middag wordt het droger vanuit het westen, maar komen er ook nog enkele buien tot ontwikkeling. Tussendoor is er wat zon en het kwik klimt na de middag tot 20 graden. Er staat weinig wind.
Morgen is het droog in de ochtend met opklaringen. Later zijn er talrijke stapelwolken en vallen er af en toe enkele buien. De buien nemen sterk af tegen de avond. Het kwik bereikt 20 graden en er staat een matige zuidwestenwind.
Zondag is het droog in de ochtend met opklaringen, maar met 11 graden is het behoorlijk fris. De zon kan geregeld door de wolken breken en het blijft droog. Na de middag zijn de wolken wel in de meerderheid. De maxima liggen rond 20 graden.
Maandag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog en het wordt wat warmer bij maxima rond 22 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Dinsdag stijgt de luchtdruk flink. De zon domineert, al zijn er ook enkele stapelwolken. Met een zwak zuidelijk briesje wordt er warme lucht aangevoerd en het kwik kan een zomerse 25 graden bereiken.
Na de doortocht van een onweerachtige storing op woensdag komen de temperaturen de volgende dagen wat lager uit, maar is het vaak droog met ook zonnige perioden. (Michel Nulens - Meteoservices)35181