Het weer: het wordt een beetje winters

Het weer: het wordt een beetje winters

Na de doortocht van een actieve regenzone, wordt in een noordelijke hoogtestroming, lucht van polaire uitstroping naar onze streken aangevoerd. Het wordt dus kouder, waardoor de buien een winters karakter krijgen en de temperaturen tijdens de nacht flirten met het vriespunt. Na het weekend lijkt het nog wat kouder te worden met nachtvorst, maar het wordt dan ook droger.
Vandaag zorgt een storing voor perioden met regen. Bij momenten kan er intense regen vallen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het westen met opklaringen. Tijdens de ochtend is het zacht met 10 graden, in de namiddag wordt het kouder met 6 of 7 graden. Het is erg winderig met rukwinden tot 70 km/u.
Morgen verloopt de ochtend overwegend droog met opklaringen, maar het is wel koud bij temperaturen dichtbij het vriespunt. Later komen er buien opzetten, soms vergezeld van korrelhagel of korrelsneeuw. In de Ardennen zijn er sneeuwbuien mogelijk. Tussen de buien door is er evenwel ruimte voor wat zon. Het kwik stagneert op een graad of 6 en de wind waait matig uit het westen tot het zuidwesten.
Vrijdag wisselen opklaringen af met enkele buien. Deze buien kunnen vergezeld worden van korrelhagel of korrelsneeuw. Na de middag nemen de buien af. Maxima rond 6 graden.
Zaterdag is het droog in de ochtend met opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe en na de middag valt er tijdelijk regen. De maxima liggen rond 6 graden en de wind waait matig.
Zondag verloopt droog. In de ochtend zijn er een aantal wolkenvelden, maar na de middag kan de zon domineren. Na een koude ochtend bereikt het kwik een graad of 6.
Na het weekend wordt het nog wat kouder met kans op nachtvorst en maxima rond 4 graden. Het is dan wel meestal droog met ook wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)38971