Het weer: het wordt koeler

Een storing verdrijft de warme lucht die de afgelopen dagen voor een hittegolf zorgde in onze streken. Bovendien neemt een depressie het heft in handen en volgt er wisselvallig weer met relatief hoge neerslagkansen. In de tweede helft van de week wordt het terug wat zachter.
Vandaag is het betrokken en na wat ochtendlijke regen wordt het stilaan droger vanuit het westen, maar een bui blijft mogelijk. Na de middag zijn er enkele opklaringen en de kans op een bui neemt stilaan af. Maxima rond 21 graden.
Morgen wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Een lokale bui is mogelijk, maar vaak is het echter droog. Het kwik bereikt gemiddeld 21 graden.
Maandag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken en er komen enkele buien opzetten. Het is eerder koel bij 19 graden.
Dinsdag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen of motregen. Later wordt het overwegend droog en na de middag is er wat zon. Maxima rond 21 graden.
Woensdag is het vrij zonnig, maar later komen er meer wolken opzetten. Vooral na de middag is er kans op een plaatselijke onweersbui. Het kwik bereikt 25 graden.
Ook donderdag en vrijdag zijn de neerslagkansen relatief hoog, maar er is ook ruimte voor wat zon en de maxima liggen meestal rond 23 of 24 graden. Het weekend kan wat droger verlopen met meer zon.(Michel Nulens - Meteoservices)11089