Het weer: het wordt kouder!

Langs de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan, wordt koele, maritieme en vaak gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe kan een uitloper van het hoog het weer domineren en is het droog, maar storingen zijn nooit veraf. Na enkele droge dagen, nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af en op een enkele bui na, is het overwegend droog. Naarmate de namiddag vordert kan de zon steeds meer in beeld komen. Bij een matige west-zuidwestenwind stagneert het kwik op 19 graden.
Morgen staat er overwegend droog weer op het programma en de zon is geregeld van de partij. Na de middag zijn er wel meer stapelwolken. Er wordt koele lucht aangevoerd, waarbij het kwik niet hoger klimt dan 18 graden.
Donderdag is er weinig wind en in de ochtend kan er enige tijd nevel en mist voorkomen. Nadien breekt de bewolking en is er ruimte voor wat zon, al kunnen de lage wolken nog geruime tijd hardnekkig zijn. De maxima liggen rond 18 graden.
Vrijdag ruimt de wind naar het zuidoosten en er wordt warmere lucht aangevoerd. Bovendien is de zon flink aanwezig in het weerbeeld. Het kwik kan oplopen tot 21 of 22 graden.
Zaterdag schuift een storing vanuit het zuidwesten over onze streken met veel wolken en periodiek wat regen. Hierbij worden de maxima getemperd tot 17 graden.
Zondag komen we onder de invloed van een depressie en perioden met regen of buien, wisselen af bij enkele opklaringen. Er is kans op onweer. Bij een matige westelijke wind wordt koele lucht aangevoerd en de maxima blijven steken op hooguit 15 of 16 graden.
De volgende dagen houdt het wisselvallige en koele weer aan. Halfweg volgende week lijkt het kwik wel weer wat hoger te kunnen klimmen, maar ook dan zijn er nog enkele buien mogelijk. (Michel Nulens, - Meteoservices)
8526