Het weer: het wordt kouder

Een depressie schuift over onze regio, waarbij de wind de volgende 24 uur van zuidwest naar noord ruimt. Hierbij wordt stelselmatig koudere lucht aangevoerd, waarbij het kwik op het einde van de week niet meer boven 5 graden uitkomt. Meestal is het wel droog. Volgend weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag domineren wolken en slechts af en toe kan de zon doorbreken. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 9 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend. Er zijn nauwelijks opklaringen en het is fris bij 3 graden. Na de middag zijn er enkele gaten in het wolkendek. Het blijft overwegend droog bij maxima rond 7 graden.
Donderdag wordt het nog iets kouder bij 6 graden. In de ochtend is het zwaar bewolkt en een lokaal drupje motregen is mogelijk. Nadien zijn er wat meer opklaringen, die vooral later in de namiddag breder worden.
Vrijdag is het koud in de ochtend bij temperaturen rond of net boven het vriespunt. Aan de grond vriest het algemeen. Er zijn opklaringen, maar later komt er meer bewolking opzetten. Het blijft meestal droog en de maxima liggen rond 5 graden.
Zaterdag wordt ook een droge, maar koude dag bij 5 graden. In de ochtend vriest het licht.
Zondag schuift een storing naar onze streken. Er kunnen dan tijdelijk enkele sneeuwvlokken vallen, die later overgaan in regen.
Na het weekend wordt het wisselvallig bij maxima meestal rond 5 graden en minima net iets boven het vriespunt. De huidige weermodellen voorzien vooral regen, nog niet echt winterse toestanden. (Michel Nulens - Meteoservices)11943