Het weer: het wordt kouder

Met een noordelijke luchtstroming wordt koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik de volgende dagen een stuk lager uitkomt. Bovendien zorgt een storing voor meer wolken en de neerslagkansen nemen toe. Tijdens het weekend stabiliseert de atmosfeer en neemt de kans op buien stilaan af.
Woensdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Geleidelijk komt er meer bewolking opzetten en vooral na de middag is er ook kans op hier en daar een bui, eventueel met een donderslag. De maxima liggen rond 20 graden. Er staat een matige noordenwind.
Donderdag is een storing verantwoordelijk voor veel bewolking met periodiek regen of buien. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden met soms een opklaring. Het kwik komt een stuk lager uit dan de voorgaande dagen bij 18 graden.
Vrijdag is het meestal zwaar bewolkt en er vallen enkele buien. Hierbij is er ook kans op onweer. Tussendoor zijn er droge perioden met ook af en toe een opklaringen. Het wordt opnieuw wat warmer bij 21 graden.
Zaterdag is het vaak zwaar bewolkt, maar er komen ook opklaringen voor. Op een bui na blijft het droog en na de middag worden de opklaringen wat breder. Het kwik bereikt 21 of 22 graden.
Zondag is de kans op een bui klein en in de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Naarmate de middag vordert is er meer ruimte voor de zon. Maxima rond 21 graden.
Maandag staat er droog weer op het programma met zonnige perioden. De maxima liggen rond 20 graden.
Ook de volgende dagen is het meestal droog en vrij zonnig, maar het kwik gaat een stapje achteruit en blijft onder 20 graden. De normale temperaturen voor deze tijd van het jaar liggen overigens rond 15 graden.(Michel Nulens - Meteoservices)
7474