Het weer: het wordt minder koud

Hoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Echter zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in Vlaanderen hardnekkig. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en een lokaal drupje motregen is niet geheel uitgesloten. De maxima liggen rond gemiddeld 5 of 6 graden en de wind waait zwak uit het zuidwesten.
Morgen wordt een sombere dag met veel bewolking en vrijwel geen opklaringen. Een drupje motregen is daarbij mogelijk. Het wordt echter zachter bij maxima rond 8 graden. Matige wind.
Zondag kan het kwik oplopen tot 10 graden. Het is echter grijs en grauw met soms wat motregen. De wind kiest voor het westen en waait zwak tot matig. Lokaal kan het mistig blijven.
Maandag is het nevelig en mistig in de ochtend. Na de middag wordt de mist opgeruimd en is er hier en daar een zonnestraaltje mogelijk. De maxima liggen rond 10 graden.
Dinsdag overheersen wolkenvelden en de ochtend verloopt mistig. In de namiddag kan de zon mogelijk even doorbreken, al ligt de nadruk steeds op de wolken. Maxima rond 8 graden.
De tweede helft van de week kondigt zich somber en grijs aan met toenemende neerslagkansen. De temperaturen zijn net te hoog voor winterweer. (Michel Nulens - Meteoservices44223