Het weer: het wordt warmer!

Een kern van hogedruk nestelt zich op het einde van de week nabij Denemarken. Aan de westelijke flank van dit hogedrukgebied wordt de luchtstroming zuidelijk en lucht van tropische oorsprong kan onze streken bereiken. Het wordt echter onweerachtig. De dagen nadien verlopen minder warm, maar wel met veel zon.
De rest van vandaag nog geregeld wolken, maar wel droog, de opklaringen worden vanavond breder, terwijl we de 18 graden nog even vasthouden.
Morgen is er kans op nevel en lokaal mist in de ochtend. Nadien zijn er enkele wolken, maar die verdwijnen in de loop van de dag en maken plaats voor helder weer in de namiddag. Een stralende zon duwt het kwik dan richting 24 graden.
Vrijdag is het stralend zonnig weer en het wordt tropisch warm bij maxima rond 31 graden. In de avond en nacht is er kans op onweer.
Zaterdag zijn er zonnige perioden en meestal is het droog. Er bestaat nog een kleine kans op een onweersbui. De maxima liggen rond 27 graden.
Zondag is het zonnig en droog bij maxima rond 22 graden. Na het weekend houdt het zonnige weer aan en de temperaturen zijn aangenaam bij maxima meestal tussen 20 en 24 graden. Er lijkt een langere periode aan te breken met zomers weer. (Michel Nulens - Meteoservices)21640