Het weer: het wordt warmer

Hoewel het de volgende dagen niet volledig droog gaat blijven en de luchtmassa vaak onstabiel is met kans op buien, wordt er wel zachtere lucht aangevoerd. Het kwik gaat geleidelijk omhoog en er zijn ook momenten met zon. De dreiging van de buien moeten we er echter wel bij nemen.
Vandaag verloopt de ochtend zonnig met nauwelijks wolken. Na de middag neemt de bewolking echter geleidelijk toe en op het einde van de dag volgt er regen vanuit het westen. Voor de regen wordt het echter aangenaam bij maxima rond 16 graden.
Morgen wordt een aangename lentedag met een afwisseling van zonnige perioden en stapelwolken. Het blijft droog en de maxima komen uit op 15 graden.
Maandag verloopt de ochtend droog met opklaringen. Na de middag zijn er meer stapelwolken en vooral in het tweede deel van de namiddag kunnen die ook enkele buien lossen. De maxima komen uit op 19 of 20 graden.
Dinsdag haalt het kwik een graad of 17. zon en wolken wisselen elkaar af. Na de middag bestaat er een kleine kans op een bui.
Woensdag is er meer bewolking aanwezig, maar het is lange tijd droog en af en toe zijn er opklaringen. In de avond gaat het echter regenen. De maxima liggen rond 18 graden.
De volgende dagen blijft de kans op een bui bestaan, maar er is ook ruimte voor de zon. Bij maxima meestal tussen 18 en 20 graden is het vrij aangenaam lenteweer. (Michel Nulens - Meteoservices)24890