Het weer: het wordt warmer!

Het weer: het wordt warmer!

Een uitloper van het hoog der Azoren kan de volgende dagen ons weer gunstig beïnvloeden met droge condities en stilaan hogere maxima. Vooral in het weekend kan het kwik zomerse waarden bereiken. Nadien maakt een storing een einde aan de zomerse temperaturen en wordt het wisselvallig.
Vandaag is na de middag de zon doorgebroken, al zijn er ook steeds wel een aantal wolkenvelden. Het kwik bereikt gemiddeld 20 graden.
Morgen zijn er flinke zonnige perioden en de wolken zijn meestal in de minderheid. Het kwik kan wat hoger klimmen bij maxima rond 23 graden.
Vrijdag komt een storing dicht in onze buurt, maar zorgt enkel maar voor wolkenvelden. De neerslagkansen blijven erg laag en af en toe is er ook zonneschijn. Het kwik bereikt 22 graden.
Zaterdag stijgt de luchtdruk opnieuw en de wind kiest voor een meer zuidelijke sector. Hierdoor wordt er warmere lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot 25 graden. Er zijn slechts enkele wolken.
Zondag wordt aan de voorzijde van een storing warme lucht naar onze streken gevoerd. Het wordt erg warm bij maxima rond 26 of 27 graden. Naarmate de dag vordert komen er meer wolken opzetten, maar het zou droog blijven tot de avond. In de avond en vooral de volgende nacht neemt de kans op enkele stevige onweersbuien toe.
Na het weekend komt het kwik op bescheidener waarden uit bij gemiddeld 21 of 22 graden. Bovendien nemen de neerslagkansen toe en zijn enkele regenbuien of tijdelijk zelfs wat regen mogelijk. Op het einde van de week lijkt het opnieuw droger te worden. (Michel Nulens - Meteoservices)27923