Het weer: het wordt warmer!

Aanvankelijk domineert nog steeds een koele noordwestelijke luchtstroming en presteert het kwik ondermaats. Op het einde van de week kiest de wind voor het zuidwesten en wordt mildere lucht aangevoerd, waarbij het kwik tot boven 20 graden kan klimmen. Tot dan is het koel en wisselvallig.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is af en toe van de partij, maar na de middag kan er lokaal ook een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maxima liggen rond 18 graden.

Morgen wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af. Er is kans op een lokale bui, maar meestal is het droog. Het kwik bereikt 19 graden.
Donderdag verloopt de ochtend droog, maar later wordt het zwaar bewolkt en een storing zorgt enige tijd voor regen of buien. Het wordt opnieuw wat kouder bij 17 graden.
Vrijdag valt er tijdelijk lichte regen of er zijn buien. De wind komt echter uit het zuidwesten, waardoor het kwik wat hoger kan uitkomen met 19 graden.
In het weekend is de kans op enkele buien nog groot, maar tussendoor zijn er ook enkele opklaringen. Het wordt wat warmer bij 21 graden. Na het weekend is de zon meer aanwezig en dat heeft zijn invloed op het kwik. Maxima van 23 tot 25 graden worden mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices)13428