Het weer: het wordt warmer

Hoewel de luchtdruk relatief hoog is, is de atmosfeer toch voldoende onstabiel om af en toe een bui te produceren. Er wordt bovendien koude lucht aangevoerd, wat vooral voelbaar is tijdens de nacht. De volgende dagen stijgt de luchtdruk en de wind kiest voor het zuidoosten, waarbij het terug warmer wordt.
Morgen is er in de ochtend kans op nevel en mist en vooral het is koud met lichte vorst. Het wordt uitkijken voor plaatselijk rijmplekken. Nadien wisselen wolken en zon elkaar af. Vooral na de middag is een plaatselijke bui mogelijk, al is het vaak ook droog. Maxima rond 11 graden.
Donderdag kan de zon vaak het weerbeeld domineren. Na de middag is een enkele bui niet uitgesloten, maar meestal is het droog. De maxima komen wat hoger uit bij 14 graden. In de ochtend vriest het licht.
Vrijdag is het zonnig en droog. Het kwik kan flink klimmen en 16 of 17 graden zijn mogelijk. De ochtend verloopt echter wel koud met temperaturen net boven het vriespunt.
Het weekend wordt warm, droog en vrij zonnig, al zijn er ook enkele wolken. De maxima kunnen oplopen richting 20 graden, mogelijk zelfs nog een graadje meer. Ook na het weekend is nog enkele dagen warm met veel zon, al nemen de neerslagkansen later op de week stilaan toe. (Michel Nulens - Meteoservices)15645