Het weer: het wordt warmer

Een kern van een hogedrukgebied boven het noorden van Duitsland zorgt over onze streken voor een zuidoostelijke luchtstroming, waarbij droge en mildere lucht wordt aangevoerd. Wolken zijn beperkt en het kwik gaat omhoog. De volgende dagen kan stilaan gestoorde lucht onze regio bereiken en de neerslagkansen nemen toe.
Morgen wordt een prachtige zonnige dag met nauwelijks wolken. Na een koude start met op vele plaatsen grondvorst of zelfs lichte vorst, kan het kwik klimmen tot gemiddeld 15 of 16 graden.
Donderdag is er veel zon, al komen er later in de namiddag enkele wolken opzetten. Het wordt warm bij maxima rond 19, mogelijk 20 graden.
Vrijdag zorgt een storing voor veel wolken en enige tijd regen. Nadien wordt het droger met enkele opklaringen, maar zijn er ook lokale buien mogelijk. Maxima rond 13 graden.
Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het wordt vrij warm bij 18 of 19 graden. Na de middag is er kans op een plaatselijke bui, eventueel met een donderslag.
Zondag kan het kwik 22 of 23 graden bereiken. De atmosfeer is echter onstabiel met vooral na de middag of tegen de avond kans op een onweerachtige bui.
Maandag houdt het warme weer aan bij maxima rond 19 of 20 graden. De bewolking neemt gestaag toe, met tegen de avond regen vanuit het zuiden.
De volgende dagen wordt het wat minder warm en het is wisselvallig met opklaringen, maar ook met een aantal regenbuien. Voor de fauna en flora is dit echter welkom. (Michel Nulens - Meteoservices)15822