Het weer: Het wordt zachter

Een mobiele wig van hogeluchtdruk verlaat onze streken via het zuiden, waardoor een storing vanuit het noorden gestaag naar onze regio trekt. Deze wordt vooral gekenmerkt door bewolking en in mindere mate neerslag. Na deze storing stroomt wat minder koude lucht over onze streken en komen de maxima wat hoger uit.
Morgen kan er wat nevel of een mistbank voorkomen in de ochtend, maar de zon is ook van de partij. Vanuit het noorden komt er later echter bewolking opzetten en in de namiddag wordt het zwaar bewolkt. Het blijft evenwel overwegend droog. Na een koude ochtend met minima rond -5 graden, komen de maxima bijna 10 graden hoger uit ofwel op 4 graden.
Zondag domineren wolken vaak het weerbeeld en een lokaal drupje motregen in de ochtend is niet uitgesloten. Nadien is het meestal droog en af en toe kan een zonnestraaltje door het wolkendek breken. Het wordt wat zachter bij 6 of 7 graden.
Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe een drupje motregen. Het wordt zachter bij 8 graden.
Dinsdag wordt het vrij somber met mist in de ochtend. De mist kan mogelijk de hele dag aanwezig blijven. Maxima rond 8 graden.
In de tweede helft van de week kan de zon de mist in de ochtend mogelijk opruimen en is er vooral na de middag ruimte voor zonneschijn. De maxima liggen meestal tussen 6 en 8 graden. De wind is de hele periode overwegend zwak. (Michel Nulens – Meteoservices)19472