Het weer: het wordt zomers!

Een hogedrukgebied bouwt op over onze streken en laat de regenkansen flink slinken, bovendien is er meer zon en gaat het kwik opnieuw richting zomerse waarden uit. Er staat een zomerse periode aan te komen. Eerst moeten we echter nog enkele buien verwerken.
Vandaag is het fris bij maxima rond 17 of 18 graden. Geregeld zijn er wolkenvelden, die af en toe enkele buien met zich mee hebben. Tussendoor is er echter ook wat zon.
Vrijdag stijgt de luchtdruk en dat heeft zijn invloed op de wolken, die beduidend minder aanwezig zijn in het weerbeeld. De zon kan geregeld doorbreken en het kwik klimt tot gemiddeld 20 graden.
Zaterdag kan de zon het weerbeeld domineren, nauwelijks gehinderd door wolken. Het wordt nog wat warmer bij 23 graden en er staat weinig wind.
Zondag ruimt de wind naar het oosten en wordt er droge landlucht aangevoerd. De wolken zijn meestal afwezig en de zon kan van de vroege ochtend tot de late avond het weerbeeld overheersen. Het wordt zomers warm bij 26 graden.
Maandag is het zonnig en het kwik kan mogelijk de tropische grens van 30 graden overschrijden. In de avond of nacht is er kans op een onweersbui.
Dinsdag neemt de bewolking toe en een storing brengt perioden met regen of buien.
Nadien stroomt koelere lucht over onze streken. Het wordt echter nog vrij warm bij 26 graden. De volgende dagen nemen de neerslagkansen af en het kwik komt meestal rond een zomerse 25 graden uit. De zon is dominant aanwezig, al zijn er ook enkele wolken. Ook de nachten verlopen relatief zacht bij minima rond 12 of 13 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)
22210