Het weer: hittegolf tot en met dinsdag

Een onweerachtige storing schuift traag naar onze streken en brengt een tikkeltje minder hete lucht over onze regio tijdens het weekend. De dagen nadien is er opnieuw veel zon. Vanaf woensdag wordt het gevoelig koeler, maar het blijft nog steeds zomers.
Morgen zou wel eens de warmste dag van deze hittegolf kunnen worden. De weerkaarten geven indicatie van maxima rond 38 of 39 graden. Er is echter wel een voorwaarde. Een onweerszone vanuit het westen mag niet te vroeg op de middag over onze streken schuiven.
Zondag wordt het wat minder heet bij maxima rond 29 of 30 graden. De zon maakt echter plaats voor stapelwolken met hier en daar enkele onweerachtige buien.
Maandag komen de maxima uit op gemiddeld 28 of 29 graden. Het is droog en flink zonnig, al zijn er ook enkele wolken.
Dinsdag kan het kwik opnieuw tropische waarden bereiken met 31 graden. De zon domineert, maar er komen ook stapelwolken opzetten.
Vanaf woensdag wordt het gevoelig kouder bij maxima rond 23 of 24 graden en de kans op een bui wordt groter. De dagen nadien verlopen licht wisselvallig met maxima rond 25 graden. (Michel Nulens – Meteoservices)21988