Het weer: hoge luchtdruk

Een hogeluchtdrukgebied over het oosten van Europa kan enige tijd het weer in onze regio domineren. Dat hoge luchtdruk niet altijd garant staat voor mooi weer zal wel duidelijk worden in de volgende dagen, er is immers ook kans op grijs en mistig weer. Toch volgen er ook enkele dagen met zonneschijn.
Morgen komt de wind uit het zuidoosten en wordt droge lucht aangevoerd. In de ochtend is er kans op nevel of mistbanken, maar de zon kan al vlug doorbreken. De namiddag verloopt vrij zonnig met slechts enkele wolken. Maxima rond 10 graden, maar in de ochtend is er kans op grondvorst.
Donderdag
is er opnieuw kans op nevel of mist. Het wordt een beetje afwachten of deze kan opgeruimd worden. Als dat zo is dan volgt er vrij zonnig weer met maxima rond 10 graden. Blijft de mist hardnekkig dan is het somber en komt het kwik niet hoger dan 5 graden.
Vrijdag is de zon echter al van in de ochtend aanwezig. Het kwik kan daarbij oplopen tot 11 graden. In de namiddag komen er vanuit het westen wolkenvelden binnendrijven. Zaterdag neemt de bewolking gestaag toe en later in de namiddag volgt er lichte regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 11 graden.
Zondag is het mistig in de ochtend. Nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vooral na de middag is er ook ruimte voor de zon. Het kwik bereikt 13 graden en het is meestal droog.
Maandag lijkt een droge dag te worden, maar vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen fors toe. Bovendien gaat het harder waaien en zijn we opnieuw vertrokken voor onvervalst herfstweer. Evenwel tussendoor is er ook ruimte voor opklaringen en de temperaturen komen boven de normale waarde te liggen.(Michel Nulens - Meteoservices)11842