Het weer: hoge maxima

Het gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, deze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de ochtend onze streken. Nadien blijft het overal droog en zijn er opklaringen. De zon kan daarbij tevoorschijn komen. Het is zacht bij maxima rond 7 of 8 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.
Morgen zorgen lage wolkenvelden voor een eerder grijs weerbeeld in de ochtend. Daarbij kan er lokaal mist voorkomen. Na het opruimen van het ochtendgrijs breekt de bewolking en volgen er enkele opklaringen. Vooral na de middag is er daarbij ook ruimte voor wat zon. Later in de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen. Het is vij zacht voor de tijd van het jaar bij maxima rond 8 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidoosten.
Woensdag verlaat regen in de ochtend onze regio en maakt plaats voor droger weer. De wolken blijven domineren, al is er af en toe een streepje zon mogelijk. Het kwik bereikt 10 graden bij een matige wind.
Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken. Eerst is het overwegend droog, maar vooral na de middag komen er enkele buien opzetten. Bij een matige wind komen de maxima uit op 7 graden.
Vrijdag neemt de bewolking vlug toe en is er kans op een bui. Na de middag wordt het betrokken met later regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 9 graden en er staat een strakke wind.
Tijdens het weekend wordt het nog iets zachter met 10 graden op zaterdag en mogelijk 12 graden op zondag. Het wordt echter een nat weekend met geregeld buien op zaterdag en nagenoeg de hele dag regen op zondag. Ook na het weekend houdt het zachte en wisselvallige weer aan. (Michel Nulens - Meteoservices)44120