Het weer: hoge neerslagkansen!

Met een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koele, onstabiele en vaak gestoorde lucht naar onze streken getransporteerd. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen liggen erg hoog. In het Paasweekend treedt er geleidelijk een bescheiden weersverbetering op.
Morgen is het droog in de ochtend en is er ruimte voor wat zon. De wolken nemen echter toe en vooral na de middag vallen er ook enkele plaatselijke buien, mogelijk vergezeld van korrelhagel. Het kwik bereikt 10 graden en het is erg winderig met rukwinden tot 70 km/u.
Donderdag wordt een sombere en regenachtige dag. Pas na de middag zijn er enkele opklaringen, maar die worden afgewisseld door buien. Het is erg fris bij 8 graden en er staat een matige noordwestenwind.
Vrijdag is het droog in de ochtend met opklaringen. Een regenzone schuift echter vanuit het westen over onze streken, waarbij de rest van de dag regenachtig verloopt. Maxima rond 9 graden.
Zaterdag zijn er enkele buien mogelijk in de namiddag. Zondag is het meestal droog en er zijn ook opklaringen bij 10 graden. Maandag is er geregeld zon bij 11 graden. De dagen nadien is het meestal droog en het wordt wat zachter. (Michel Nulens – Meteoservices)20009