Het weer: hoge neerslagkansen

Het weer: hoge neerslagkansen

De volgende dagen komt er een noordwestelijke hoogtestroming op gang met de aanvoer van storingen, buien en veel wolken. De neerslagkansen zijn erg hoog en vaak is het somber weer. Door de talrijke wolkenvelden verlopen de nachten wel met positieve temperaturen.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of motregen. Tussendoor komen er evenwel ook drogere perioden voor, maar opklaringen zijn er nauwelijks. Het kwik bereikt slechts een graad of 7.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken. De zon blijft meestal afwezig, maar het is wel overwegend droog. Het kwik kan tot 10 graden klimmen.
Vrijdag spant de wind aan en storingen schuiven over onze streken. Het gaat enige tijd regenen bij maxima van 11 graden.
Zaterdag is het somber weer met periodiek wat regen of motregen. Er zijn tussendoor echter ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 10 graden.
Zondag staat er opnieuw regen op het programma. Er zijn echter ook droge perioden en de neerslaghoeveelheden zijn eerder beperkt. Het wordt wat kouder bij 8 graden.
Na het weekend stijgt de luchtdruk geleidelijk aan en vanaf dinsdag volgen er enkele dagen met zonneschijn. Het koelt dan tijdens de nacht wel meer af met kans op grondvorst. (Michel Nulens - Meteoservices)37150