Het weer: hoge temperaturen

Met 23,3 graden werd vandaag een uiterst warme dag, dat eerder uitzonderlijk is in deze periode van het jaar. In de avond kwam er onweer opzetten en trok een storing doorheen onze regio. Achter deze storing wordt wat minder warme lucht aangevoerd, maar het kwik presteert nog steeds uitstekend voor oktober.
Morgen kan er in de vroege ochtend nog wat regen vallen, maar al vlug blijft het droog en klaart het uit. De zon kan tevoorschijn komen en het kwik kan oplopen tot een graad of 20.
Donderdag wordt het iets minder warm bij 18 graden. Het is echter wel overwegend droog en de zon is geregeld van de partij. De wind is meestal zwak.
Vrijdag domineren wolken en zo nu en dan kan er wat regen vallen. De zon kan slechts af en toe doorbreken. Het kwik bereikt 20 graden.
Zaterdag valt er regen in de ochtend. Nadien wordt het droog en zijn er opklaringen. Het kwik bereikt opnieuw een graad of 20.
Zondag stroomt koelere lucht over onze streken en valt er langere tijd regen. De maxima komen uit op 16 graden.
Na het weekend wordt het gevoelig kouder bij gemiddeld 12 of 13 graden en het is wisselvallig met geregeld enkele buien. Toch is er ook nog ruimt voor wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices) 14365