Het weer: hogere maxima

Het weer: hogere maxima

Een hogeluchtdrukgebied schuift gestaag over onze streken en laat de neerslagkansen sterk afnemen. Een storing komt echter tijdens het weekend erg dichtbij en zorgt voor veel bewolking. Na het weekend kiest de wind voor een zuidelijke sector en zijn er enkele zomerse dagen in het verschiet.
Morgen zijn er talrijke wolken in de ochtend, maar nadien volgen er opklaringen vanuit het westen. Vooral na de middag is er geregeld zonneschijn. Het kwik kan oplopen tot 21 graden en er staat een matige wind.
Zaterdag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Het wordt later zelfs zwaar bewolkt, maar het blijft overwegend droog en het wordt warmer bij maxima rond 23 graden.
Zondag is het vrij warm bij maxima rond 23 graden. Wolken domineren echter, maar op een lokaal drupje motregen na, blijft het droog.
Maandag wisselen wolken en zon elkaar af. Het is aangenaam bij maxima rond 23 graden en niet al te veel wind.
Dinsdag wordt warme lucht aangevoerd en de zon domineert. Het wordt een flink stuk warmer bij maxima rond 26 graden.
De volgende dagen is het warm, maar vanaf donderdag neemt de kans op buien toe, eventueel met onweer. In het weekend wordt het wat minder warm bij 22 of 23 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)27997