Het weer: IJsdagen!

Met de aanvoer van arctische lucht uit het noordoosten, wordt het de volgende dagen nog een tikkeltje kouder en komt het kwik overdag niet meer boven het vriespunt uit. Dat wordt dan een ijsdag genoemd. Het blijft nog de hele week koud, nadien kan het kwik stilaan gaan klimmen en na het volgende weekend voorzien de weermodellen overdag zelfs 10 graden. Het zachtere weer gaat echter gepaard met toenemende regenkansen.
Vandaag wordt een zonnige, maar erg koude dag met maxima amper boven het vriespunt. Er zijn enkele wolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De matige noordoostenwind voelt erg schraal aan.
Morgen staat er een ijsdag op het programma. Het blijft de hele dag vriezen en met een matige noordoostenwind voelt het ijzig koud aan. De zon domineert, al zijn er ook enkele wolken.
Dinsdag zou het kwik in de namiddag net boven het vriespunt kunnen klimmen. Het is droog en vrij zonnig weer, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. De wind voelt nog steeds erg koud aan.
Woensdag zijn er nauwelijks wolken aanwezig en kan de zon de hele dag domineren. Het wordt echter opnieuw een ijsdag bij maxima die net onder nul graden blijven. In de ochtend vriest het tot -7 graden.
De volgende dagen blijft het droog en erg koud, al kan het kwik wel iets boven het vriespunt uitkomen. In het weekend is er meer bewolking en wordt het wat milder bij maxima rond 6 graden. Na het weekend wordt het gevoelig zachter bij maxima rond 10 graden, maar de neerslagkansen nemen beduidend toe. (Michel Nulens - Meteoservices)39209