Het weer: ijskoud weekend!

Het weer: ijskoud weekend!

Een krachtig hogedrukgebied over de Scandinavische landen, zorgt over onze streken voor de aanvoer van koude polaire lucht uit het noordoosten. De temperaturen geraken nauwelijks boven het vriespunt en er komt een ijskoude wind te staan. De invloed van dit hogedrukgebied houdt enkel dagen aan, maar vanaf dinsdag wordt het terug een flink stuk zachter.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken. Vooral in de ochtend en voormiddag kan er daarbij af en toe een sneeuwvlokje vallen. De hoeveelheden zijn echter wel sterk beperkt. Na de middag blijft het meestal droog. Het is erg koud, de maxima komen nauwelijks boven het vriespunt uit en er staat een erg schrale wind uit het oosten tot het noordoosten. Er kunnen daarbij windstoten voorkomen tot 50 km/u.
Zondag wordt een droge dag. Wolkenvelden in de ochtend maken daarbij steeds meer plaats voor de zon. Het is echter wel erg koud bij maxima rond het vriespunt. Schrale wind.
Maandag is het zonnig en er zijn vrijwel geen wolken. Na een erg koude ochtend met minima rond -6 graden, kan het kwik na de middag oplopen tot een graad of 4. De wind voelt erg koud aan.
Dinsdag wisselen wolken en zon elkaar af. Vanuit het westen komen er meer wolken opzetten, maar het blijft droog. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 8 graden.
De volgende dagen zijn de neerslagkansen erg beperkt en de zon lijkt geregeld aan bod te kunnen komen. Daarbij liggen de maxima rond 11 graden en is er niet al te veel wind.(Michel Nulens - Meteoservices)
39402