Het weer: kans op een onweer

Tussen hogedrukgebieden over het noorden van Europa en depressies in het zuiden (met regenweer in Spanje) wordt licht onstabiele lucht vanuit het oosten over onze streken gestuurd. De volgende dagen komt er niet zo veel verandering voor, al nemen de neerslagkansen wat af.
Vandaag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het is meestal droog, maar later in de vooravond bestaat er kans op een enkele lokale onweerachtige bui. Zacht bij 23 graden.
Morgen klimt het kwik tot 22 graden. De zon is geregeld van de partij, maar er zijn ook een aantal stapelwolken. Een dergelijke stapelwolk kan na de middag mogelijk uitgroeien tot een onweersbui.
Zondag zijn er zonnige perioden en de maxima komen uit op 19 of 20 graden. De kans op een bui is erg klein.
Maandag is er flink wat zon, maar de tot matig aanspannende oost-noordoostenwind voert wat minder warme lucht aan. De maxima bereiken geen 20 graden meer.
Dinsdag is het flink zonnig, maar opnieuw wordt er kouder lucht aangevoerd en liggen de maxima rond 17 graden.
De volgende dagen verlopen zonnig bij maxima net onder 20 graden. Op het einde van de week lijken de neerslagkansen opnieuw toe te nemen met kans op onweer. Na een warme en droge aprilmaand lijkt ook de maand mei gunstig te starten. 7498