Het weer: kans op hittegolf!

Onder de invloed van een krachtig hogedrukgebied met kern nabij Schotland domineert zomerweer in onze streken. Een erg zwakke storing kan in het weekend tijdelijk over onze region schuiven met voornamelijk wolkenvelden. Nadien herstelt de zomer zich. Volgende week houdt de zomer aan, al neemt de onweersdreiging vanaf donderdag toe.Er is zelfs kans op een hittegolf ( 5 opeenvolgende dagen met 25 °C of meer, waarvan 3 dagen 30°C of meer bedragen)
Vandaag is het zonnig en warm bij gemiddeld 28graden. Een graadje meer is zeker mogelijk. Na de middag zijn er enkel wolken mogelijk vanuit het noorden en er staat een matige noordoostenwind.
Morgen zorgt een zwakke storing voor veel wolken in de ochtend. Bovendien is er kans op nevel en mist. Na de middag krijgt de zon meer ruimte. Maxima rond 26 graden.
Zondag wordt het stralend zonnig weer bij 30 en mogelijk zelfs 32 graden. Wolken komen er nauwelijks voor en er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.  
Maandag volgt opnieuw een stralend zonnige en tropisch warme dag. Het kwik zou wel eens 33 graden kunnen bereiken. Er is nauwelijks wind.
Tot woensdag houdt het zonnige en zomerse weer aan met lokaal tropisch warme temperaturen. Vanaf donderdagnamiddag neemt de onweersdreiging toe. Het wordt nog even afwachten in welke mate de intensiteit van de onweders zal zijn. (Michel Nulens - Meteoservices)13588