Het weer: kans op mist

Onder invloed van een hogedrukgebied staat er dit weekend rustig en overwegend droog weer op het programma. De onderste luchtlagen zijn echter erg vochtig waarbij lage wolken domineren en de kans op nevel en mist erg groot is. Na het weekend wordt drogere lucht aangevoerd en is er ruimte voor de zon, maar het wordt kouder.
Vandaag domineren lage wolken het weerbeeld en het is nevelig. Het blijft wel overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 8 graden. Er staat nauwelijks wind.
Morgen is het nevelig in de ochtend en plaatselijk kan er dichte mist voorkomen. Nadien zijn er talrijke lage wolkenvelden en blijft het weerbeeld eerder grijs. Na de middag is een opklaring mogelijk bij 8 graden.
Maandag is het mistig in de ochtend met veel lage bewolking. Na de middag kan de zon stilaan doorbreken. Het kwik bereikt een graad of 6.
Dinsdag is er veel zon, maar het wordt wat kouder. In de ochtend liggen de temperaturen rond het vriespunt en overdag komt het kwik niet hoger dan een graad of 5.
Woensdag wordt het zonnig, maar koud weer. In de ochtend vriest het algemeen en de maxima stagneren op 3 graden.
De volgende dagen komt er stilaan wat zachtere lucht opzetten, maar is er ook meer bewolking. In het weekend nemen de neerslagkansen gestaag toe en de wind gaat aanspannen. De weermodellen voorzien voor Kerstdag eerder grijs en nat weer met veel wind. (Michel Nulens - Meteoservices)29711