Het weer: kans op onweer!

Een depressie met kern ten westen van Frankrijk is verantwoordelijk voor de opstuw van subtropische lucht over onze streken. Het kwik bereikt hoge waarden, maar de atmosfeer is erg onstabiel. De kans op onweer is groot. Op het einde van de week wordt er minder warme lucht aangevoerd en de kans op enkele buien blijft vrij groot. Vandaag is het zonnig en warm. Later komen er echter stapelwolken opzetten, die dominant aanwezig zijn in het weerbeeld. Een plaatselijke onweersbui is mogelijk, vooral in de avond en nacht periode. Het is drukkend warm bij maxima rond 27 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Bij momenten is het zwaar bewolkt en kan er een bui vallen. Vooral na de middag is een donderslag mogelijk. Maxima rond 25 graden.
Donderdag is het wisselend bewolkt en meestal droog in de voormiddag. In de loop van de namiddag komt een storing opzetten met buien en kans op onweer. Lokaal is een hevig onweer mogelijk. Maxima rond 24 graden.
Vrijdag is er flink wat ruimte voor de zon. Het wordt echter wat minder warm bij 22 graden. De kans op een bui is minimaal.
In het weekend haalt het kwik 21 of 22 graden. Het is wisselvallig met een aantal buien. Tussendoor is er echter wel ruimte voor de zon en kan het enige tijd droog blijven. Ook na het weekend houdt het wisselvallige weer stand, maar het blijft relatief zacht bij temperaturen rond of net boven 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)16122