Het weer: koel en hoge neerslagkansen

Met een naar noordwest ruimende wind wordt koelere en vooral ook onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik komt een stuk lager uit en de kans op neerslag neemt toe. Bovendien wakkert de wind de volgende dagen aan, wat het koudegevoel versterkt. Op het einde van volgende week is opnieuw een weersverbetering in zicht.
Vandaag is het vrij aangenaam lenteweer bij maxima rond 20 graden en zonnige perioden. Het blijft droog.
Morgen wordt het wat minder zacht bij 18 graden. Voor de middag is het meestal droog met een wisselende bewolking. Na de middag komen er een aantal buien opzetten, waarbij een donderslag niet uitgesloten is.
Zondag verloopt in mineur bij slechts 16 graden en af en toe buien. Na de middag neemt het aantal en de intensiteit van de buien toe. Bovendien is er verspreid kans op onweer. Er staat een matige noordwestenwind.
Maandag is een storing verantwoordelijk voor betrokken weer met periodiek wat regen of een bui. Het kwik stagneert op 17 graden.
Dinsdag is het meestal zwaar bewolkt en later volgt er regen vanuit het westen. De maxima komen uit op 17 graden.
In de tweede helft van de week is de neerslagkans aanvankelijk nog hoog, maar tegen het einde van de week wordt het droger en is er ook meer ruimte voor de zon. In het weekend kan het kwik richting 20 graden klimmen.(Michel Nulens - Meteoservices)
7624