Het weer: koele periode

Hoewel de luchtdruk de volgende dagen hoger komt, blijft de atmosfeer voldoende onstabiel om af en toe enkele buien te genereren. Bovendien wordt koele lucht aangevoerd en lijkt de zomer nog steeds niet tot onze streken door te dringen.
Vandaag domineren wolken en zijn de opklaringen eerder spaarzaam. Het is vaak droog, maar later zijn er enkele lokale buien mogelijk. De kans op onweer is klein, maar niet geheel uitgesloten. Maxima rond slechts 20 graden.
Morgen houdt het wisselvallige en koele weer aan. Opnieuw vallen er wat buien. In het westen vooral voor de middag elders vooral na de middag. Een donderslag blijft mogelijk. Maxima rond 19 graden.
Maandag wordt een sombere dag met af en toe wat lichte regen of motregen, maar ook langere droge perioden. Opklaringen zijn er echter nauwelijks en het kwik komt niet hoger dan 19 graden.
Dinsdag blijft het zo goed als droog, maar ook nu weer domineren de wolken. Slechts af en toe is er wat zon bij maxima rond 20 graden.
De dagen nadien lijken de neerslagkansen wat af te nemen, maar het wordt niet geheel droog en de temperaturen zijn wat minnetjes voor deze tijd van het jaar met maxima rond 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)27789