Het weer: koele, wisselvallige periode

Langs de oostelijke flank van het hoog der Azoren worden depressies en storingen met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. Daarbij blokkeert een hogedrukgebied over Rusland de oostwaartse progressie, waardoor we nog lange tijd zitten opgescheept met wisselvallig weer in een koele maritieme luchtstroming.
Vandaag is een storing verantwoordelijk voor veel bewolking, maar op een lokaal drupje regen na, is het meestal droog. Na de middag vallen er echter verspreid enkele buien en een donderslag is niet uitgesloten. Maxima rond 20 graden.
Morgen is het vaak bewolkt, al zijn er ook enkele opklaringen. Hier en daar komen er enkele buien tot ontwikkeling. Vooral na de middag is er ook kans op lokaal onweer. Eerder fris bij 19 graden.
Donderdag lijkt de ochtend en voormiddag overwegend droog te verlopen, maar met veel bewolking. Na de middag neemt de kans op een bui echter toe. Maxima rond 19 graden.
Vrijdag is het lange tijd droog met ook wat zon. Na de middag neemt de bewolking echter toe, later gevolgd door regen of buien en mogelijk een donderslag. Maxima rond 19 of 20 graden.
Zaterdag houdt het wisselvallige weer aan met vooral na de middag een toenemende kans op regen of buien. Bij een zwakke noordwestenwind komt het kwik niet hoger dan 18 graden.
Zondag kan het met wat geluk lange tijd droog blijven en is er ook wat zon. Na de middag zijn enkele buien mogelijk. Een storing ligt echter net ten noorden van ons en kan mogelijk toch over onze regio doordringen. Het wordt nog even afwachten.
Na het weekend ziet het er nog even wisselvallig uit, maar tegen het einde van de maand lijkt een forse weersverbetering in de maand met mogelijk zomerse temperaturen. Hopelijk kunnen de weerkaarten deze tendens aanhouden. (Michel Nulens - Meteoservices)
8099