Het weer: koeler!

Na de doortocht van een actieve storing met donder en bliksem is de lucht van subtropische oorsprong verdreven en komen we in gevoelig koudere lucht terecht. Aanvankelijk zijn er enkele buien mogelijk, maar later is het meestal droog met ruimte voor de zon.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De luchtmassa is onstabiel van opbouw en verspreid vallen er enkele buien. Er staat hierbij een matige wind en het kwik blijft beperkt tot 13 graden.
Woensdag wordt het wat warmer bij 15 graden. De zon is geregeld van de partij en het blijft droog. Soms kunnen de stapelwolken wel domineren.
Donderdag is het flink zonnig in de ochtend. Later komen er wolkenvelden opzetten, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 17 graden.
Vrijdag schuift een storing vanuit het noordwesten over onze streken. De wolken nemen gestaag toe en vooral vanaf de middag vallen er enkele buien of is het tijdelijk regenachtig. Het kwik bereikt 14 graden.
In het weekend zijn de temperaturen eerder aan de frisse kant bij maxima rond 13 graden. Zaterdag domineren wolken en zondag vallen er enkele buien. Na het weekend volgen enkele droge dagen bij 14 of 15 graden, maar nadien nemen de regenkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices) 15767