Het weer: koelere luchtstromingen

Een actieve storing met flink wat hemelwater schuift over onze streken en wordt gevolgd door minder warme lucht. De volgende dagen verlopen vaak droog met temperaturen die iets boven de normalen voor deze tijd van het jaar liggen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe.
Morgen is het droog in de vroege ochtend, maar vanuit het zuiden komt er al vlug regen opzetten. Later gaat het hard regenen en onweer is mogelijk. De weerkaarten voorzien gemiddeld tussen 15 en 20 mm hemelwater. Pas in de latere namiddag wordt het droger. Maxima rond 21 graden.
Donderdag is het droog bij een afwisseling van wolken en opklaringen. De zon is geregeld van de partij, maar gaat ook schuil achter wolkenvelden. Het kwik bereikt 23 graden.
Vrijdag wordt het een graadje warmer bij 24 graden. Er is flink wat zon, maar er komen er ook stapelwolken voor. De kans op een bui is klein, maar niet uitgesloten.
Zaterdag is het rustig en aangenaam bij 24 graden. De zon is geregeld van de partij, maar gaat af en toe schuil achter wolken.
Zondag zijn zomerse temperaturen mogelijk van 25 graden. Een plaatselijke bui is in de namiddag niet uitgesloten, al is het meestal droog.
Na het weekend wordt de kans op buien en later regen groter, al is er ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen meestal tussen 23 en 25 graden, maar later op de week wordt het een stukje koeler. (Michel Nulens - Meteoservices) 13700