Het weer: koud!

Een depressie met kern boven de noordelijke Noordzee en een bijhorende regenzone zorgt morgen voor veel regen en wind. Tegelijk wordt er wel een portie zachtere lucht meegevoerd waardoor de maxima iets hoger kunnen uitkomen. De dagen nadien komen we alweer terecht in frissere en onstabiele lucht. Hierbij worden er elke dag buien verwacht, die later in de week ook in het binnenland een winters karakter kunnen aannemen.
Vandaag is het eerder koud bij maxima rond 7 graden. Bovendien staat er een gure wind. Stapelwolken wisselen af met opklaringen en vooral na de middag komen er enkele buien tot stand.
Morgen is het betrokken en vanuit het westen gaat het langere tijd regenen. Soms kan er intense regen vallen. Pas in de late namiddag wordt het droger. De maxima liggen rond 8 of 9 graden en het is winderig met windstoten tot 60 of 70 km/u.
Dinsdag is het regenachtig in de ochtend. Nadien wordt het droger en zijn er enkele opklaringen, maar de kans op een aantal buien blijft bestaan. Maxima rond 6 graden.
Woensdag domineren wolken vaak het weerbeeld en op tijd en stond valt er een bui. Soms kan een bui een winters karakter hebben. De maxima liggen rond 6 graden.
De volgende dagen wordt het nog iets kouder en de atmosfeer blijft onstabiel. De kans op winterse buien wordt groter en tijdens de nacht kan het vriezen aan de grond. (Michel Nulens - Meteoservices)
38300