Het weer: koud weekend!

Na een stormdepressie keert er even rust in de atmosfeer bij het opbouwen van een mobiele wig. Het weekend verloopt hierbij overwegend droog, al wordt het wel een flink stuk kouder. Na het weekend komen opnieuw depressies en storingen opzetten met veel wind en geregeld regen of buien.
Morgen zijn er brede opklaringen, waarbij de zon geregeld tevoorschijn kan komen. De kans op een bui is minimaal, maar mocht er toch eentje ontstaan dan heeft die wel een winters karakter. Het kwik bereikt een graad of 7.
Zondag is het koud in de ochtend en het vriest op de meeste plaatsen licht. Nadien kan het kwik oplopen tot een graad of 6. Eerst is de zon geregeld aanwezig, maar in de loop van de namiddag komt er meer bewolking opzetten. Het blijft overwegend droog.
Maandag neemt de bewolking vlug toe vanuit het westen en later volgt er regen. De wind wakkert ook aan en het kwik komt wat hoger uit bij 8 graden.
Dinsdag is het regenachtig. Vooral na de middag kan er intense regen vallen. Bovendien gaat het erg hard waaien en zijn er rukwinden mogelijk tot 80 km/u. De situatie dient opgevolgd te worden, want mogelijk kan het nog harder gaan waaien.
Woensdag staat er veel wind en er vallen enkele buien. Er zijn echter ook lange droge perioden, waarbij er opklaringen voorkomen.
De tweede helft van de week verloopt eveneens erg wisselvallig met redelijk wat wind. In het weekend lijkt het kouder te worden en is winterse neerslag niet uitgesloten, zonder evenwel onmiddellijk echt winterweer te moeten verwachten.(Michel Nuelens - Meteoservices)
9270