Het weer: koud weekend

Het weer: koud weekend

Na de doortocht van een actieve storing die voor veel wind zorgde en een flinke plens regen, komen we terecht in onstabiele en koude lucht. Er vallen buien, die soms een winters karakter kunnen hebben. Na het weekend wordt het gevoelig zachter.
Vandaag zorgen regen en wind in de ochtend voor onaangenaam weer. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 of 80 km/u. Later in de ochtend maakt de regen plaats voor opklaringen en is het op een enkele bui na, overwegend droog. De wind neemt geleidelijk in kracht af. In de ochtend is het zacht met 11 graden, maar nadien daalt de temperatuur.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Af en toe vallen er enkele buien, soms vergezeld van korrelhagel of korrelsneeuw. Vaak is het echter ook droog. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een matige wind.
Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een enkele winterse bui na, blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 6 graden.
Zondag komt een storing vanuit het westen opzetten. Opklaringen maken stilaan plaats voor toenemende wolken en later volgt er regen. De regen kan voorafgegaan worden door enkele sneeuwvlokken. Maxima rond 7 graden.
Na het weekend bereikt gestoorde, maar zachte lucht onze streken. De maxima liggen rond 11 graden, maar er staat regen op het programma. Halfweg de week nemen de neerslagkansen evenwel sterk af. (Michel Nulens - Meteoservices)38828