Het weer: koud weekend !

Maritieme, polaire en gestoorde lucht stroomt tijdens het weekend over onze streken. Bovendien schuift een storing zaterdagavond over onze regio en kan het weer domineren tot maandagochtend. Na het weekend echter gaat het kwik de hoogte in en nemen de neerslagkansen wat af.
Vanavond zijn de opklaringen breder geworden maar het is ondertussen ook flink aan het afkoelen.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Af en toe kan er een bui vallen, maar dit is slechts lokaal. Er is ook ruimte voor de zon. De maxima komen uit op 17 graden. Na de middag neemt de bewolking echter toe en tegen de avond gaat het regenen vanuit het noorden.
Zondag wordt een onvervalste regendag. Perioden met lichte regen wisselen af met perioden van matige regen, slechts af en toe onderbroken door een droger intermezzo. Het spreekt voor zich dat het kwik ondermaats zal presteren bij maxima rond 13 graden.
Maandag kan er in de ochtend nog wat regen vallen, maar het wordt al vlug droog en er komen opklaringen opzetten. Later worden deze opklaringen afgewisseld door enkele buien. Het kwik komt een stukje hoger uit bij 17 of 18 graden.
Dinsdag is het wisselend bewolkt. Er is ruimte voor wat zonneschijn, maar er zijn ook vaak wolkenvelden. Vooral na de middag ontstaan er hier en daar enkele buien. Het kwik loopt op tot 20 graden.
Woensdag is de buienkans erg klein, maar een enkele bui blijft nog mogelijk. Wolken wisselen af met zonnige momenten en het kwik stijgt tot 20, mogelijk 21 graden.
De tweede helft van de week ziet er al wat beter uit. De neerslagkansen zijn eerder laag (al is een enkele bui toch nog mogelijk) en de zon kan tevoorschijn komen. Op het einde van de week komen de maxima rond 22 of 23 graden te liggen en deze tendens lijkt aan te houden in het weekend.(Michel Nulens - Meteoservices)
8127