Het weer: kouder en wisselvallig

Ex tropische cyclonen bereiken onze streken de volgende dagen en sturen de weerkaarten in de war, waardoor de betrouwbaarheid eerder beperkt is. Uiteraard hebben deze ex tropische cyclonen hun activiteit volledig verloren en gedragen zich in onze streken als gewone depressies. Onder voorbehoud voorzien de weerkaarten een koele wisselvallige periode, maar na het weekend wordt het terug warmer.
Vandaag kan het kwik nog net 19 graden halen. Wolken zijn echter vaak in de meerderheid en vooral na de middag kan er af en toe een drup regen of een bui vallen. Veel neerslag wordt er evenwel niet verwacht.
Morgen wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Met een koele noordwestenwind worden buien van over de Noordzee naar onze regio gestuurd. Vooral na de middag worden de meeste buien verwacht. Bij 16 graden is het best wel koud.
Donderdag maakt de zon in de loop van de ochtend plaats voor stapelwolken. Het blijft echter meestal droog en de maxima komen uit op 18 graden. In de ochtend is het flink koud bij slechts 5 graden.
Vrijdag schuift een storing over onze streken met veel wolken en er kan af en toe wat regen vallen. Er zijn echter ook langere droge perioden. Het kwik bereikt 18 graden.
Tijdens het weekend is het licht wisselvallig, met vooral regen op zondagnamiddag. De temperaturen schommelen rond 18 graden. Na het weekend zijn de neerslagkansen vrij hoog, maar de weerkaarten beloven temperaturen van net boven 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)11407