Het weer: kouder na het weekend

Gestoorde, maar zachte lucht domineert aanvankelijk het weerbeeld. Een hogedrukgebied bouwt echter op vanuit het noorden en voert gevoelige koudere lucht aan over onze regio. Het kwik komt na het weekend een flink stuk lager uit en er is opnieuw kans op nachtvorst.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken en later in de namiddag komt er lichte regen opzetten vanuit het zuiden. Het kwik kan tot 16 graden klimmen en er is weinig wind. Volgende nacht gaat het flink regenen.  
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken met periodiek wat lichte regen of motregen, evenwel afgewisseld door drogere perioden. Na de middag is er een sporadische opklaring mogelijk, maar er is ook nog kans op een bui. Maxima rond 11 graden.
Zondag domineren wolkenvelden en aanvankelijk valt er wat lichte regen. Later kan er regen en sneeuw vallen. Na de middag wordt het stilaan droger en zijn er enkele opklaringen. De maxima liggen rond 6 graden, maar in de namiddag wordt het gevoelig kouder. 
Maandag stroomt koude lucht over onze streken en het kwik bereikt amper 4 graden. Wolken domineren, maar op lokaal wat winterse neerslag na, is het overwegend droog.  
Dinsdag kan de zon doorbreken, maar na een nacht met algemene matige vorst bereikt het kwik met moeite 4 graden.  
De volgende dagen blijft koude lucht over onze streken stromen. Het drogere weer maakt echter plaats voor licht wisselvallig weer met kans op enkele winterse buien. In het weekend wordt het enkele graden minder koud. (Michel Nulens - Meteoservices)12643