Het weer: laatste sneeuw?

Een storing verbonden aan een depressie nabij Schotland schuift over onze streken en wordt later gevolgd door minder koude lucht. Tijdens het weekend komt het kwik hoger uit en ook in de nacht wordt het minder koud. Na het weekend wordt de stijgende lijn van het kwik verder gezet, maar af en toe gaat het regenen.
Morgen stroomt minder koude lucht over onze streken, waarbij het kwik kan oplopen tot 8 graden. Hierbij dooit het algemeen en wolken domineren vaak. Op een regenbui na, is het meestal droog.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en periodiek valt er lichte regen of motregen. De maxima komen uit op 9 of 10 graden.
Maandag domineren wolken en vooral na de middag en in de avond neemt de kans op regen toe.
Dinsdag is het vaak bewolkt en er vallen verspreid enkele regenbuien. Een donderslag is zelfs niet uitgesloten. De maxima liggen rond 9 of 10 graden.
Het einde van de week en het volgende weekend kondigen zich droog aan met ook ruimte voor de zon. Het kwik gaat geleidelijk aan omhoog, waarbij 15 graden mogelijk wordt. Zou de lente nu definitief aanbreken ? (Michel Nulens - Meteoservices)12696