Het weer: lagere maxima!

Het weer: lagere maxima!

Dat de hoge temperaturen niet kunnen aanhouden in deze tijd van het jaar, is niet te verwonderen. Het gaat de volgende dagen minder warm worden, maar het kwik blijft nog steeds behoorlijk presteren. Na een storing die vooral op zaterdag het weerbeeld domineert, bouwt een volgend hogeluchtdrukgebied op over onze streken. Het wordt opnieuw droog met geregeld zon.
Vandaag verloopt het grootste deel van de dag flink zonnig en het kwik kan oplopen tot een warme 22 graden. Na de middag neemt de bewolking echter toe en in de avond is er kans op een lokale bui.
Morgen zorgt een storing voor veel wolken en van tijd tot tijd valt er regen of zijn er buien. Het wordt minder warm bij 15 graden.
Zondag stijgt de luchtdruk en de zon is opnieuw van de partij. Bij maxima rond 17 graden en niet al te veel wind uit het westen is het aangenaam lenteweer.
Maandag is het koud in de ochtend bij een graad of 4. Nadien kan de zon het kwik laten oplopen tot 14 graden. Er staat wel een fris briesje uit het noorden.
Dinsdag is het zonnig. Later zijn er enkele stapelwolken, maar de zon blijft geregeld aanwezig in het weerbeeld. Na een koude ochtend, komen de maxima uit op gemiddeld 17 graden.
De volgende dagen verlopen droog met een afwisseling van zon en wolken. Daarbij liggen de maxima meestal rond 16 graden en waait er een zwak briesje uit een noordelijke sector. Na het weekend lijken de neerslagkansen toe te nemen. (Michel Nulens - Meteoservices)31789