Het weer: lagere temperaturen

De aangevoerde lucht over onze streken is nog steeds vaak gestoord, maar wordt wel kouder. Daarbij bestaat er op de langere termijn ook kans op wat winterse neerslag. Vooral tijdens de nachten wordt het uitkijken. Het kan licht vriezen waarbij de wegen gevaarlijk glad kunnen worden door rijm- en ijsplekken.
Vandaag blijft het droog in de namiddag, maar er zijn wel een aantal wolkenvelden. Tussendoor komen er ook enkele opklaringen voor bij maxima rond 7 graden.
Morgen is er kans op gladheid in de ochtend, maar al vlug loopt de temperatuur op. wolken domineren en vanuit het westen volgt er af en toe wat lichte regen of motregen. Het kwik bereikt 6 graden.
Zondag is het meestal zwaar bewolkt, maar aanvankelijk droog. Na de middag wordt het betrokken en vanuit het westen komt er (veel) regen opzetten. De maxima liggen rond 5 graden.
Maandag zijn er perioden met regen of buien, soms met een winters karakter. De maxima liggen rond 5 graden en het wordt vrij winderig.
Dinsdag kan er eerst wat regen vallen, maar nadien is het meestal droog en vooral na de middag zijn er wat meer opklaringen. Maxima rond 5 graden.
De dagen nadien wordt het nog wat kouder, maar het is wel meestal droog. Op het einde van de week beloven de weermodellen maxima die nog maar net boven het vriespunt uitkomen. Tijdens de nacht gaat het algemeen vriezen. (Michel Nulens - Meteoservices)15148