Het weer: later op de week zon

Het weer: later op de week zon

In een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt onstabiele lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Vooral de bovenluchten worden erg koud, waarbij er in de Ardennen winterse buien mogelijk worden. Na het weekend schuift een hogedrukgebied richting onze streken, maar storingen zorgen voor veel wolkenvelden. Het wordt wel droger en wat zachter.
Morgen na regen in de ochtend, wordt het wisselend bewolkt. Opklaringen wisselen daarbij af met een aantal buien. Soms zijn er stevige buien mogelijk, die aan de kust kunnen vergezeld worden van hagel en onweer. In de Ardennen kunnen er soms enkele sneeuwbuien vallen. Er staat bovendien een matige tot soms vrij krachtige noordwestenwind, die erg guur aanvoelt. Het kwik stagneert op slechts 7 graden.
Maandag zijn er af en toe opklaringen, maar er vallen ook nog enkele lokale buien. Vooral in het westen en in de Ardennen is de buienkans groter. De maxima liggen rond 9 graden.
Dinsdag stijgt de luchtdruk, maar een storing bevindt zich erg dichtbij onze regio. Wolken domineren het weerbeeld, maar op een drupje motregen na, is het meestal droog.
Woensdag staat er weer somber weer op het programma. Het is bewolkt en een drupje motregen is niet uitgesloten. Meestal blijft het echter droog en de maxima komen uit op 11 graden.
Donderdag lijkt de zon er dan toch door te breken. Er zijn nog enkele wolkenvelden, maar het blijft wel overwegend droog. De wind is bovendien zwak, waardoor het bij 11 graden vrij aangenaam aanvoelt. Na een droge vrijdag komt er in het weekend opnieuw regen opzetten. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar bij een graad of 9. Tijdens de nacht koelt het af tot een graad of 3. (Michel Nulens - Meteoservices)37184