Het weer: Lente!!

Een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren schuift stilaan vanuit het westen over onze streken en verdrijft de onstabiliteit. De volgende dagen wordt het rustiger, zonniger en stilaan ook warmer. In het weekend komen zelfs lentetemperaturen in zicht.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend. Later komen er stapelwolken opzetten en vooral na de middag kan er hier en daar een bui ontstaan. Deze kan mogelijk vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Tegen de avond verdwijnen de buien stilaan. Maxima rond 8 graden.
Morgen is het zonnig in de ochtend. Later wordt het wisselend bewolkt, maar het blijft meestal droog. Na een koude ochtend met minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot 9 graden.
Vrijdag zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. De kans op neerslag is echter klein en er wordt zachtere lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 11 graden.
Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar af. De zon is geregeld aanwezig en het blijft droog. Het wordt vrij aangenaam bij maxima rond 13 graden.
Zondag kan de zon het weerbeeld domineren, al zijn er ook enkele wolken aanwezig. Met een zwak zuidelijk briesje wordt warme lucht aangevoerd. Het kwik kan tot lentewaarden klimmen bij maxima rond 15 graden.
Ook na het weekend blijven onze streken onder invloed van hogedrukgebieden, waarbij er droog en vrij zonnig weer op het programma staan. Hoewel de nachten vrij koud verlopen bij minima dicht bij het vriespunt, bereikt het kwik in de dagperiode aangename maxima met waarden tussen 12 en 14 graden. (Michel Nulens – Meteoservices)19716