Het weer: lente-achtig

Het weer: lente-achtig

Het opbouwen van een krachtig hogedrukgebied over onze streken gaat gepaard met veel zonneschijn en hogere temperaturen. Het kwik kan de volgende dagen boven 10 graden klimmen, maar de nachten verlopen wel nog koud met kans op vorst.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en later kan er een drupje regen vallen bij de doortocht van een storing. De hoeveelheden zijn echter sterk beperkt en later breekt de bewolking en zijn er opklaringen. De maxima liggen rond 9 graden.
Morgen stijgt de luchtdruk gestaag. Het blijft droog en wolken en opklaringen wisselen elkaar af. Later worden de wolken minder in aantal. Het kwik bereikt 11 graden.
Vrijdag komen er nauwelijks wolken voor in het weerbeeld. Een stralende zon duwt het kwik na een koude ochtend met lichte vorst, richting 11 graden.
Zaterdag staat er een koel briesje uit het noordoosten. De zon domineert echter en zijn slechts enkele wolken. De aangevoerde lucht is wat kouder bij maxima rond 9 graden.
Zondag kan de zon opnieuw domineren met slechts enkele wolken. De wind is fris, maar het kwik komt uit op een graad of 11.
De volgende dagen houdt het hogeluchtdrukgebied stand en wordt aanhoudend droge lucht aangevoerd met veel zonneschijn en af en toe enkele wolken. De maxima liggen meestal rond 11 of 12 graden. Het wordt aangenaam lenteachtig weer. (Michel Nulens - Meteoservices) 24579