Het weer: lenteachtig

Aan de voorzijde van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden, wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht naar onze streken getransporteerd. Storingen schuiven echter gestaag dichter en bereiken onze regio in de nacht. Na een regenachtige zondag, nestelt een hogedrukgebied zich over de Scandinavische landen en stabiliseert het weer bij ons.
Vanmiddag is het droog en zijn er opklaringen. De maxima komen uit op 11 of 12 graden en er staat een matige westelijke wind.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen net boven het vriespunt. Er zijn talrijke hoge wolkenvelden die de hemel een melkachtig uitzicht geven. Na de middag krijgt de zon evenwel meer ruimte. Bij maxima rond 15 of 16 graden wordt het lenteachtig.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en periodiek valt er regen. Tussendoor zijn er echter ook drogere perioden. De maxima liggen rond 13 graden.
Maandag is het zwaar bewolkt, maar overwegend droog. Na de middag zijn er enkele opklaringen. Het kwi k bereikt 15 graden.
Dinsdag zijn er zonnige perioden en het wordt aangenaam bij maxima rond 15 of 16 graden. De wind wakkert echter aan tot matig.
Tot het einde van de week voorzien de weerkaarten droog weer met geregeld ook wat zon en vrij hoge maxima. Op het einde van de week wordt het echter minder zacht. (Michel Nulens - Meteoservices)
7079