Het weer: lentetemperaturen!

Een hogedrukgebied bouwt op over onze streken en zorgt voor stabiel en overwegend droog weer. Bovendien wordt er zachtere lucht aangevoerd, waarbij het kwik een stuk hoger uitkomt. Zwakke storingen kunnen soms echter tot onze regio doordringen en brengen soms veel wolken met zich mee.
Vandaag schuift een zwakke storing over onze streken met veel bewolking. Tussendoor zijn er wel gaten in de bewolking en kan de zon mogelijk even tevoorschijn komen. Er bestaat echter ook een kleine kans op een drupje motregen. Maxima rond 10 graden.
Morgen wisselen flinke zonnige perioden af met wolkenvelden. Het wordt erg warm bij maxima rond 15 graden, al staat er wel een matige wind.
Zondag domineert de zon het weerbeeld van de ochtend tot de avond, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik kan nog een graadje hoger klimmen bij 16 graden.
Maandag schuift een zwakke storing over onze streken met vooral veel wolken. Later zijn er ook opklaringen en het blijft overwegend droog bij maxima rond 14 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Bij momenten zijn de wolken in de meerderheid, maar de kans op neerslag is erg beperkt. Het kwik bereikt 15 graden.
De volgende dagen schuift een nieuw hogedrukgebied over onze streken en het ziet er met de huidige weermodellen naar uit dat we van een langere droge, relatief zachte en vrij zonnige periode kunnen genieten. De nachten zijn wel koud. (Michel Nulens - Meteoservices)19734