Het weer: licht wisselvallig

In een warme sector wordt warme lucht aangevoerd en het kwik kan flink de hoogte in gaan. De atmosfeer is echter onstabiel van opbouw en op het einde van de dag dreigt onweer. Na de doortocht van een storing in de nacht, wordt de volgende dagen minder warme lucht aangevoerd en af en toe vallen buien. 
Morgen wordt warme lucht vanuit het zuiden aangevoerd en kan het kwik oplopen tot gemiddeld 28 of 29 graden. Eerst is het zonnig, maar na de middag onstaan er stapelwolken. De dag wordt afgesloten met plaatselijke onweersbuien.  
Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Lokaal kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen, maar vaak is het droog. Maxima rond 24 graden.  
Vrijdag is de zon geregeld in het weerbeeld aanwezig, maar er komen ook een aantal buien tot stand. Vooral in de namiddag is de kans op een bui groot. Maxima rond 23 graden.  
Zaterdag is het eerst flink zonnig. Nadien zijn er talrijke stapelwolken en is een bui mogelijk. Maxima rond 24 graden.  
Zondag houdt het licht wisselvallige weer aan. Het is wisselend bewolkt met kans op een bui. Maxima rond 22 graden.  
Na het weekend ruimt de wind naar het noorden en wordt het tijdelijk wat kouder. Er zijn dan ook nog buien mogelijk. In de tweede helft van volgende week lijkt een hogedrukgebied over onze streken op te bouwen met droger, zonniger en ook wat warmer weer.  (Michel Nulens - Meteoservices)
11107