Het weer: licht wisselvallig

Storingen vertoeven de volgende dagen geregeld in onze streken en zorgen voor veel wolken en af en toe ook neerslag. Toch komen er ook droge dagen voor en bij momenten kan het kwik vrij hoge waarden bereiken. Vanaf volgend weekend lijkt het wat koeler te worden.
Morgen is het vaak bewolkt en een enkele regenbui is niet uitgesloten, vooral in de voormiddag. Meestal is het echter droog en de zon krijgt na de middag meer ruimte. Het kwik bereikt een graad of 18.
Zondag zorgt een storing voor betrokken weer. Opklaringen komen er nauwelijks aan te pas en af en toe kan er een drupje regen vallen. Veel neerslag wordt er evenwel niet verwacht bij 19 graden.
Maandag wordt warme lucht aangevoerd en het kwik kan oplopen tot net boven 20 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en vooral na de middag is er ook kans op een bui.
Dinsdag schuift een storing over onze streken en valt er enige tijd regen. Tegen de middag zou het droger moeten worden en vooral na de middag is er ook af en toe zon. Maxima rond 15 graden.
De volgende dagen verlopen eerder wisselvallig met af en toe buien, maar woensdag en donderdag lijken toch droog te verlopen met ook meer zon. De maxima liggen meestal tussen 17 en 19 graden, maar na het weekend haalt het kwik slechts 15 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)
15736