Het weer: licht wisselvallig

De luchtdruk daalt de volgende dagen en storingen brengen wolken met zich mee. De zon laat vaak verstek gaan, maar de neerslagkansen zijn niet al te hoog. Bij een zuidwestelijke luchtstroming blijft het relatief zacht.
Vandaag blijft de zon domineren tot de avond en de maxima liggen rond 12 graden. Er staat echter een matige wind uit het zuidwesten.
Morgen is het wisselend tot zwaar bewolkt. Een storing schuift over onze regio met tijdelijk kans op wat motregen. Maxima rond 10 graden en een matige wind.
Donderdag is het vaak bewolkt, maar de kans op neerslag is eerder klein. Af en toe is een zonnestraaltje mogelijk. De maxima liggen rond 12 graden.
Vrijdag is het zwaar bewolkt en een lokaal drupje motregen is niet geheel uitgesloten. Meestal is het echter droog en af en toe zijn er opklaringen. Maxima rond 11 graden.
Zaterdag kan de zon geregeld tevoorschijn komen, maar af en toe domineren ook de wolken. Het is overwegend droog en bij een zwakke wind uit het zuiden klimt het kwik naar 14 graden.
Zondag zijn de wolken in de meerderheid. Naarmate de dag vordert neemt de kans op wat regen toe vanuit het zuiden. Er is weinig wind en de maxima liggen rond 14 graden.
Na het weekend blijven relatief zachte, maar vochtige luchtstromingen het weerbeeld domineren. Wolken zijn vaak in de meerderheid en een spat regen is niet uitgesloten. De neerslaghoeveelheden zijn evenwel niet al te groot. (Michel Nulens - Meteoservices)
7070